Miért a METROPOLITAN? Kreatív gondolkodást fejlesztünk Történetünk Szervezeti felépítésünk Vezető testületeink Karok, szakmai intézetek Oktatási helyszíneink Ösztöndíjak / Támogatások Könyvtár Hírek Partnereink Ők is Metropolitanesek METROPOLITAN Arcai Vélemények rólunk Copy & Gifts Shop Minőségirányítás KarrierCentrum Tudományos élet Egyetemi kutatások Európai Pályázati Központ Vezetés-Szervezéstud. és Üzletviteli Tanácsadási Tudásközpont Kiadványok TDK / MDK Hallgatóink eredményei Tehetség műhelyek Konferenciák, rendezvények Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny Turizmus és kultúrtájak fenntartható szemlélettel EuroCHRIE 2016 NOLLYWOOD Kortárs magyar formatervezés konferencia Regisztráció ATLAS 2014 Conference The George Gerbner Conference on Communication, Conflict and Aggression SMART Vállalkozásfejlesztési konferencia és szakmai műhelybeszélgetések Új trendek, innovatív anyagok és módszerek a belsőépítészetben Újságírás és szépírás a Kádár-korszakban és napjainkban A Szellemi Kulturális Örökség 10 éve International GeoGebra Institute Conference Hungary 2014 INTEGRA zárókonferencia Milyenek legyenek az egyetemi rangsorok? Művészet és technikai civilizáció / Arts and Technical Civilization PRAXIS '13 - Open Discussion Forum Migration, mobility and it's consquences for Europe Új utak a kreativitás fejlesztésében – nemzetközi konferencia Kihívások és új paradigmák a tudásmenedzsment, a generációk és a kultúra dimenzióiban MCC International Leadership Conference - Leadership in Crisis A világörökség 40 éve Felfedező tudomány - A Metropolitan tudományos konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Hidak és a járható utak a tudomány és a gyakorlat között - MTA Konferencia 2012 IHEPI 2010 Felsőoktatás és munkaerőpiac – Tények, vélemények, tapasztalatok MOK 2010 OTKA - konferencia Summer.org Intézményi pályázatok Geomatech
Eseménynaptár.  

Kortárs magyar formatervezés konferencia

2014. október 27-én a Budapesti Metropolitan Egyetem, az Iparművészeti Múzeum, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Formatervezési Tanács és a Designtrend Kiadó együttműködésében, a Design Hét Budapest eseménysorozatához kapcsolódóan kerül megrendezésre a Kortárs magyar formatervezés konferencia.

Az esemény helyszínéül a magyar szecessziós építészet remekműve, a budapesti Iparművészeti Múzeum reprezentatív aulája szolgál, amely a rendezvénnyel egy időben a 2014. évi Magyar Formatervezési Díj kiállításnak is otthont ad.

A konferenciát Dr. Slézia József előadása vezeti fel, melynek során a szerkesztésében megjelent Kortárs magyar formatervezés könyv anyagát elemezve mutatja be a terület elmúlt évtizedbeli eredményeit, aktuális jellemzőit, főbb irányait és kihívásait.

A konferencia két nagy témakörben kívánja bemutatni a magyar formatervezés jelenlegi helyzetét és jövőbeni lehetőségeit. A magyar design történeti kutatásának nagy alakjai: Ernyey Gyula és Vadas József -, aktív tervezők, többek között a többszörös Red Dot-díjas Co&Co formatervezői, a kristálycsillár-varázsló Manooi vezetői, valamint több évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatók és kutatók a Stratégia és praxis valamint az Oktatás és kutatás szekciókban 25 perces előadások keretében prezentálják saját gyakorlatukat, eredményeiket, a terület jelenével és közeljövőjével kapcsolatos legkülönfélébb problémáikat és javaslataikat.

Az előadásokat követően lehetőség lesz az elhangzottakkal kapcsolatban hozzászólásokra, a közös továbbgondolására serkentő nézőpontok és javaslatok megvitatására. 

IDŐPONT: 2014. október 27. hétfő

HELYSZÍN:
Iparművészeti Múzeum, 1091 Budapest, Üllői út 33-37.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


PROGRAM:

08:30-09:00  REGISZTRÁCIÓ

09:00-09:20  MEGNYITÓ

09:20-09:50 FELVEZETŐ ELŐADÁS

  • Slézia József PhD: Kortárs magyar formatervezés - áttekintés

09:50-10:00

  • Dr. Vass László CSc habil., rektor, Budapesti Metropolitan Egyetem

10:00-12:30 DESIGN STRATÉGIA - PRAXIS

Előadók:

  • Gross András formatervező, ügyvezető, Medence Csoport
  • Vári Zsófia, ügyvezető igazgató, WAMP

10:50-11:00 Kávészünet


12:30-13:15 EBÉDSZÜNET

13.15-16.30 FORMATERVEZŐ KÉPZÉS - DESIGN KUTATÁS

Előadók: