Miért a METROPOLITAN? Kreatív gondolkodást fejlesztünk Történetünk Szervezeti felépítésünk Vezető testületeink Karok, szakmai intézetek Oktatási helyszíneink Ösztöndíjak / Támogatások Könyvtár Hírek Partnereink Ők is Metropolitanesek METROPOLITAN Arcai Vélemények rólunk Copy & Gifts Shop Minőségirányítás KarrierCentrum Tudományos élet Egyetemi kutatások Európai Pályázati Központ Vezetés-Szervezéstud. és Üzletviteli Tanácsadási Tudásközpont Kiadványok TDK / MDK Hallgatóink eredményei Tehetség műhelyek Konferenciák, rendezvények Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny Archívum - Korábbi konferenciák VI. Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll verseny V. Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll verseny Egység a sokszínűségben - IV. Nemzetközi Viselkedéskultúra és Protokollverseny III. Nemzetközi Főiskolai és Egyetemi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny II. Országos Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll verseny I. Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll verseny Turizmus és kultúrtájak fenntartható szemlélettel EuroCHRIE 2016 NOLLYWOOD Kortárs magyar formatervezés konferencia ATLAS 2014 Conference The George Gerbner Conference on Communication, Conflict and Aggression SMART Vállalkozásfejlesztési konferencia és szakmai műhelybeszélgetések Új trendek, innovatív anyagok és módszerek a belsőépítészetben Újságírás és szépírás a Kádár-korszakban és napjainkban A Szellemi Kulturális Örökség 10 éve International GeoGebra Institute Conference Hungary 2014 INTEGRA zárókonferencia Milyenek legyenek az egyetemi rangsorok? Művészet és technikai civilizáció / Arts and Technical Civilization PRAXIS '13 - Open Discussion Forum Migration, mobility and it's consquences for Europe Új utak a kreativitás fejlesztésében – nemzetközi konferencia Kihívások és új paradigmák a tudásmenedzsment, a generációk és a kultúra dimenzióiban MCC International Leadership Conference - Leadership in Crisis A világörökség 40 éve Felfedező tudomány - A Metropolitan tudományos konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Hidak és a járható utak a tudomány és a gyakorlat között - MTA Konferencia 2012 IHEPI 2010 Felsőoktatás és munkaerőpiac – Tények, vélemények, tapasztalatok MOK 2010 OTKA - konferencia Summer.org Intézményi pályázatok Geomatech
Eseménynaptár.  

III. Nemzetközi Főiskolai és Egyetemi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny

A METROPOLITAN mindig kiemelt feladatának tekintette a hallgatók, a fiatalok kommunikációs, kapcsolatteremtő készségének, viselkedéskultúrájának fejlesztését és a tanultak gyakorlati alkalmazását, ezért 2011-ben életre hívtuk az I. Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt. 2012-ben a Nemzetközi Protokoll és Ceremónia Szövetség /OICP/ szakmai támogatásával a versenyt országos szintű eseménnyé tudtuk bővíteni.
 
A verseny szakmai sikere után, idén már országhatárokat átívelő, két fordulós eseménnyé bővült a Nemzetközi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny.
 
A verseny Külügyminisztérium által támogatott első fordulójában „Hagyományőrzés-hagyomány teremtés” címmel tanulmányt készítettek a nevező csapatok. A közönségszavazáson a SZIE-GTK, a Lucian Blaga G.S iskola – Szászrégen és a Metropolitan I. csapata lett a legjobb. A zsüri a Lucien Blaga és a METROPOLITAN I csapatán kívül a Pannon Egyetem csapatának munkáját találta legjobbnak. A helyezettek a május 18-i nagydöntőben kapták meg díjaikat.
 
A divatbemutatókkal, zenével színesített egész napos rendezvény izgalmas versenyt hozott. 
 
A 2013-as Nemzetközi Egyetemi és Egyetemi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyen végeredménye:
  1. Budapesti Corvinus Egyetem
  2. Pázmány Péter Katolikus Egyetem
  3. Budapesti Metropolitan Egyetem II. csapata
    (Hankó Barbara, Juhász Ingrid, Ráduly Viktória, Tar Éva és Godó Dániel)

 

Elfogadta meghívásunkat, így a zsűri elnöke idén Dr. Maria Teresa Otero Alvarado, az OICP elnöke volt. Otero Alvarado elnök-asszony a verseny után Dr. Vass László rektornak címzett levelében köszönte meg a rendezvény nagyszerű hangulatát, szakmaiságát és a kitűnő rendezést, külön kiemelve Nagy Ildikót (Protokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező szakirányú továbbképzés vezetője) és csapatát.

A helyezetteknek és a résztvevőknek gratulálunk kitűnő munkájukhoz!

A versenyen készült képek elérhetőek honlapunkon és Facebook oldalunkon.

 

IMGI8006.jpg
DSCF4284.JPG
DSCF4288.JPG
DSCF4289.JPG
vass laszlo protokoll.jpg


 

 


 

Lezárult a Nemzetközi Egyetemi és Egyetemi Kommunikációs,  Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny első fordulója ,melyre tanulmányt készítettek a hallgatók „Hagyományőrzés- hagyomány teremtés”  címmel.A közönségszavazás eredménye:

I. helyezett
- Szent István Egyetem  Gazdaság – és Társadalomtudományi Kar  439 szavazattal
II. helyezett- Lucian Blaga G.S iskola – Szászrégen  329 szavazattal
III. helyezett- METROPOLITAN I.csapat          320 szavazat

A zsűri döntése alapján:

I. helyezett
- Lucian Blaga G.S –Szászrégen
II. helyezett- METROPOLITAN I. csapat
III. helyezett- Pannon Egyetem

 

A zsűritől pontot kapott a II. Rákóczi Ferenc  Magyar Főiskola – Beregszász  /Ukrajna/, a Zsigmond Király Főiskola és a Szent István Egyetem  Gazdaság – és Társadalomtudományi Kar pályamunkája.

A helyezettek a díjakat a verseny döntőjén ünnepélyes keretek között vehetik át, 2013.május 18-án.

Gratulálunk!

 

protokoll2.JPGprotokoll1.JPG

 

protokoll.JPG

 

 
 2012. Nueva York web.jpg

Drª Mª Teresa Otero Alvarado
Presidenta OICP
Nemzetközi Protokoll és Ceremónia Szövetség elnöke

 

A program a Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.

KÜM-2012-4

kulugyminiszterium logo.JPG 

 


 

Intézményünk mindig kiemelt feladatának tekintette a hallgatók, a fiatalok kommunikációs, kapcsolatteremtő készségének, viselkedéskultúrájának fejlesztését és a tanultak gyakorlati alkalmazását, ezért a Budapesti Metropolitan Egyetem 2011-ben megrendezte az I. Egyetemi és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt. 2012-ben a Nemzetközi Protokoll és Ceremóniás Szövetség /OICP/ szakmai támogatásával a második versenyt országos szintű megrendezését vállalta magára Intézményünk.

A verseny szakmai sikere alapján 2013-ban megrendezzük a Nemzetközi Egyetemi és Egyetemi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny.

Az új kiírásban Magyarország valamennyi felsőoktatási intézményét, a határon túli magyar felsőoktatási intézményeket, az európai felsőoktatási intézményeket és az OICP tagországainak felsőoktatási intézményeit várjuk e nemes megmérettetésre.

Elfogadta meghívásunkat, így a zsűri elnöke idén Maria Teresa Otero Alvarado, az OICP elnöke lesz.

A vetélkedő célja: kapcsolatteremtés és együttműködés határon kívül és határon túl, a nemzeti identitás és értékvilág bemutatása, kommunikációs gyakorlat elsajátítása, viselkedés és kultúraismeret. Bízunk abban, hogy a verseny elősegíti a kölcsönös multilaterális és bilaterális kapcsolatok, a nemzetközi integráció kialakítását és elmélyítését.

 

Az oldal alján megtalálhatóak a nevezett csapatok anyagai.

Töltsd le, olvasd el, és szavazz a legjobbra a Facebookon IDE KATTINTVA!

(Szavazni április 30-án, éjfélig lehet.)

 


It has always been a significant task of our institution to develop our students’ communication and networking skills, behavioural customs, as well as to help them to apply the obtained knowledge in practice. Therefore, in 2011, the Budapest College of Communication and Business organized the First Custom and Protocol Competition for Colleges and Universities. In 2012, our institution assumed to organize the 2nd competition with the professional assistance provided by the International Association of Etiquette and Protocol /OICP/.

Based on the professional success achieved by the previous competitions, we are pleased to announce the 2013 International Communication, Custom and Protocol Competition for Colleges and Universities. Competitions of the previous years were organized with the cooperation of well-known and recognized patrons; e.g. dr Rózsa Hoffman – State Secretary for Education, Ministry of National Resources; dr Zoltán Kovács – State Secretary for Government Communication, Ministry of Public Administration and Justice; Jenő Ambrus – Head of Department, Prime Minister’s Office.

This invitation is addressed to every tertiary education institution in Hungary, every Hungarian tertiary education institution located in the neighbouring countries, every European tertiary education institution and every tertiary education institution from the member states of OICP.

The aim of the competition: networking and cooperating with teams from Hungary and from abroad, introducing national identity schemes and values, learning communication practices, obtaining behavioural and cultural knowledge.

We hope that the competition will help to start and consolidate mutual multilateral and bilateral connections and international integration.

FOR MORE INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE CHECK OUT OUR ENGLISH WEBSITE.