Eseménynaptár.  

Rólunk

Kedves leendő Hallgatónk!

Várjuk szeretettel Egyetemünkön, ahol kollégáimmal együtt minden segítséget megadunk ahhoz, hogy megtalálja a saját útját. 

2001-ben, amikor megalakult a METU elődje, a Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF), nem gondoltuk volna, hogy 2016-ban már egyetem lesz az intézményünk, ráadásul alkalmazott tudományok egyeteme. Mit jelent ez az elnevezés? Mindazt, amit több, mint 15 éve képviselünk:

  • a gyorsan változó környezetre felkészítő, valós vállalati projektfeladatokat
  • gyakorlatorientált, a munka világában is alkalmazható tudást,
  • a gyakorlati életben tapasztalatot és hírnevet szerzett oktatókat.
  • A globális trendekre és a munkaerő-piaci igényekre dinamikusan reagáló képzési portfóliót, amivel azonnal használható tudást biztosítunk hallgatóink számára, így a legjobb esélyekkel tudnak elhelyezkedni.
  • Az elhelyezkedési esélyeket és a munkahelyi sikerességet tovább erősítjük a kreatív gondolkodást fejlesztő tréningrendszerünkkel, ami egyedülálló a hazai felsőoktatási rendszerben. Minden hallgatónk részt vesz tanulmányai során a kreativitást, kommunikációt és személyiséget fejlesztő tréningeken.

15 évvel ezelőtt legfeljebb álmodoztunk arról, hogy 2016-ban már

  • közel 100-féle képzést kínálunk majd 4 területen, 2 karon, 2 városban;
  • hallgatóink száma meghaladja a 7500-at;
  • 1200, számukra szakmai gyakorlatot biztosító vállalati partnerrel fogunk kapcsolatban állni;
  • külföldi partneregyetemeink száma eléri a 140-et, amelyek 300-nál is több ösztöndíjas lehetőséget biztosítanak;
  • közel 80 különböző országból fognak hozzánk külföldi hallgatók érkezni, akiknek köszönhetően igazán nemzetközivé válik a légkör épületeinkben.

Ezek első látásra csupán hangzatos számoknak tűnnek – számunkra azonban sokkal fontosabb az, ami mögötte van: a lehetőségek széles skálája, amivel minden hallgatónk élhet a Metropolitan Egyetemen végzett tanulmányai alatt – és még azután is. A lehetőségek mind-mind hozzájárulnak a későbbi szakmai sikerességhez – használja jól a nálunk töltött éveket! 

Nagyon sok egykori hallgatónkkal vagyunk a mai napig kapcsolatban: sokan az Egyetemen dolgoznak oktatóként vagy más pozíciókban, vannak, akik különböző projektekben alvállalkozóink, sőt, egyre többen jelennek meg gyakorlati helyet vagy állást kínáló vállalati partnerként az Egyetem életében. Büszkék vagyunk arra, hogy tudásukkal, kreativitásukkal ma már sikeres volt hallgatóink ezrei viszik hírünket a világban! Minden sikeres, saját szakmai álmát megvalósító egykori diákunk annak bizonyítéka számunkra, hogy jó úton járunk. Legyen Ön is a METU-s közösség tagja!

Üdvözlöm a Metropolitan világában, sok sikert a saját útjához! 

_MG_3161_2_1.jpg


Dr. habil. Vass László CSc
rektor, főiskolai tanár