TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Tervezőgrafika mesterszak

Nálunk valós helyzetekre reagálni képes, kreatív és művészi színvonalú megoldásokat felmutató tervezőgrafikus művésszé válhatsz, aki szakmája minden felületén képes színvonalas alkotások kigondolására és kivitelezésére.

Rugalmas, friss szemléletű szak vagyunk, erényünk a nyitottság. A tervezőgrafika különböző ágaiban alkotó, elismert, vezető szakemberekből álló tanári karunk segítségével egyéni stílusod megtalálásához maximálisan teret adunk. Fejlesztjük a praktikus, funkcionális designra fókuszáló feladatmegoldó képességedet, törekszünk arra, hogy az egyéni identitáson alapuló, de csapatmunkában is kibontakoztatható innovatív megoldásokra törekedj. A csoportmunkát, az integrált tervezési gyakorlatot ösztönző, a legkorszerűbb designgondolkodás módszerét alkalmazó, az alkotó munkát megfelelő elméleti tudással  is alátámasztó, jó hangulatú intézménybe várunk.

Tovább olvasom


Képek


Videók


Hírek

A grafikus designer felelős az üzenetért, annak művészi, esztétikai minőségéért, azonban ezen túl számolnia kell társadalmi és ökológiai tényezőkkel is. Hogyan hat az üzenet? Milyen anyagokat használunk egy csomagolás megtervezésénél? Milyen befolyással lesz ez a környezetre? A legtágabban (újra)értelmezett grafika kísérletező műhelyébe szeretnénk bevezetni a hallgatókat, hogy a hagyományos és a legújabb képalkotási technikák ötvözésével, közös megoldásokat kutatva a kor problémafelvetéseire, együtt változtassunk a világon.”
JÚLIUS GYULA DLA

„Az iskolai feladatok kivitelezése során lehetőség nyílik a legmodernebb megoldások mellett a klasszikusnak számító eljárásokat is kipróbálni. A munkák sokszínűek, egyetlen feladatnak számtalan „jó” megoldása születhet. Mindenki azt az oldalát mutathatja meg, amiben igazán erős, munkáinkban az egyéni látásmód kap hangsúlyt.”
PUSKÁS MARCELL végzett hallgatónk

 

SPECIALIZÁCIÓK: tipográfia-betűtervezés, képgrafika, tervezőgrafika
A specializációk megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak.

GYERE HOZZÁNK, , ha empatikus és kreatív vagy, jó együttműködő képességgel rendelkezel, kritikai attitűd jellemez, szeretnél értékes alkotásokat létrehozni. Ha eltérő területen végeztél, akkor is lehetőséged van váltani és Tervezőgrafika mesterképzésünket választani: a hiányzó ismereteket a képzéssel párhuzamosan, felzárkóztató tárgyak felvételével megszerezheted.

HA VÉGEZTÉL NÁLUNK: önálló alkotóművészként mint tervezőgrafikus, illusztrátor, grafikusművész; grafikai stúdiókban, kreatív ügynökségeknél mint Art Director, tervezőgrafikus; online és print médiában mint illusztrátor, képszerkesztő, művészeti vezető, tördelőszerkesztő, webdesigner; saját tervezőstúdiókban, tervező-kivitelező vállalkozásoknál helyezkedhetsz el.

FŐBB TANTÁRGYAK: Esztétika; Speciális grafikai stúdiumok; Szakelmélet; Tervezéselmélet és gyakorlat; Tervezőgrafikai kutatásmódszertan; Design Thinking; Képgrafikai tervezés; Sokszorosító grafikai technikák; Grafika és más műfajok kapcsolata; Vizuális kommunikáció; Designtörténet; Új média grafikai tervezés; Tervezőgrafika műtermi gyakorlat;  Integrált  tervezés;  Generatív design; Tipográfiai, betűtervezési műhelygyakorlat; Experimentális design; Brandépítés, termékarculattervezés; Print és webdesign; Identitásgrafika

SZAKFELELŐS: MACZÓ PÉTER DLA nyomdaipari mérnök, tervezőgrafikus művész, tipográfus

SZAKVEZETŐ: JÚLIUS GYULA DLA főiskolai docens, Munkácsy-díjas képzőművész, a Grafika Intézet vezetője


TŐLÜK IS TANULHATSZ:

 • BRITTNEK ANDREA tervezőgrafikus, formatervező művész;
 • BORSA ALIZ csomagolás- és betűtervező;
 • BOSKOVITZ  OSZKÁR  tervezőgrafikus, betűtervező művész;
 • CSORDÁS ZOLTÁN tervezőgrafikus;
 • DUCKI KRZYSZTOF Ferenczy Noémi-díjas, Aranyrajzszög életműdíjas grafikusművész;
 • GÁBOR IMRE Munkácsy-díjas grafikusművész;
 • GALLUSZ GYÖNGYI DLA Munkácsy-díjas grafikusművész;
 • GÁL KRISZTIÁN tervezőgrafikus művész;
 • GOSZTOM ANDRÁS tervezőgrafikus;
 • JUHÁSZ ÉVA tervezőgrafikus;
 • HORVÁTH JANISZ grafikusművész, tipográfus, kalligráfus;
 • KÓTHAY  GÁBOR  Munkácsy-díjas,  Aranyrajzszög  életműdíjas  tervezőgrafikus,  betűtervező; 
 • RÁCMOLNÁR SÁNDOR DLA Munkácsy-díjas grafikusművész;
 • TEPES FERENC Munkácsy-díjas tervezőgrafikus művész;
 • TÓTH ANDREJ Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus művész


FŐBB SIKEREINK: METU ART DIPLOMA DÍJ Kosztándi Orsolya • BRAND/PACK kiállítás • GRAFIKA DIPLOMA 2016 Lengyel Intézet • BETŰ-KÉP kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban • 150 ÉVES AZ ÁLLATKERT Gyetkó Krisztina jubi- leumi ünnepség meghívója, óriásplakátjai

SZAKMAI PARTNEREINK:Lengyel Intézet, Eurojet Kft., Szépművészeti Múzeum, Fővárosi Állat- és Növénykert, Vasco Hungary Kft., Goccopro


   DIPLOMA MEGNEVEZÉSE: Okleveles tervezőgrafikus művész
KÉPZÉSI IDŐ: 4 félév
KÉPZÉSI FORMÁK / DÍJAK:
NAPPALI: államilag támogatott,
költségtérítéses: 480.000 Ft/félév
ANGOL NYELVEN: 620.000 Ft/félév
LEVELEZŐ:  államilag támogatott,
költségtérítéses: 420.000 Ft/félév

 

ÉRDEMES ELOLVASNI
   

Mutasd Magad! - Bemutatkozik Eszteró Anett a portfolio.hu-n és a mutargy.com-on
Szakos Dániel grafikus a Neighbour Art-on
Mindenkinek ismerős dolgok- Hermann Júlia megnyitó beszéde
Puskás Marcellal készült interjú a Neighbour Art-on
Tóth Lejla mesteri újratervezése
A hónap designere az augusztusi WAMP-on: az ART HEKK - alapítója, Tóth Andrej Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus művész, egyetemünk Tervezőgrafika alap- és mesterkézésének oktatója.
Nyakig festékesek lehettek - Tóth Balázs írása a Nagyvisnyói Művésztelepről a Heves Megyei Hírlapban
IMÁK ÉS "RAP-DUMÁK" A ZSOLTÁROSKÖNYVBEN - Beszélgetés Puskás Marcell Pro-Arte díjas tervezőgrafikussal a TARJÁNI VÁROSLAKÓ MAGAZINBAN, 2016/2. 16. szám, 20-21. old. Művészet rovatGrafikus self-branding - ki lehet sikeres? A SMarthu cikkét olvashatjátok, többek között Tóth Andrejjel

Szakmai gyakorlat
KarrierCentrum
Tehetség műhelyek
Tréningek
Kreatív gondolkodás