TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Formatervező művész mesterszak

A formatervezés iparágakat, a tárgytervezés    szakmai    területeit együttesen   lefedő   és   átfogó tevékenység, melynek legfontosabb jellemzői: az innováció, a kreativitás, a környezettudatosság és a szociális érzékenység.

A  formatervező  e   képességei   birtokában és társadalmi felelőssége tudatában igyekszik megfelelni az egyéni, a közösségi és a társadalmi kihívásoknak. A személyes kreativitás kibontakoztatásával, az alkotó gondolkodás felszabadításával, a szabad és önálló döntési, problémafelismerési és megoldási képességed, valamint a kritikai attitűdöd fejlesztésével a design sokféle területén megtalálhatod az érvényesülésedet.

Tervezhetsz bútort, köztéri tárgyat, járművet, lámpát vagy valamilyen elektronikai eszközt, konyhai készüléket; a fontos, hogy elsajátítsd a felelősségteljes gondolkodást, fel- és megismerd a fenntarthatóság globális és helyi problémáit, és azokra megoldási javaslattal állj elő. Naprakész leszel a formatervezés irányzataival kapcsolatban, képes leszel alkalmazni a korszerű tervezési módszereket, kibontakoztatjuk tervezői felelősségedet és szociális érzékenységedet.

Tovább olvasom

Képek

 

A kreatív emberek úgy értek el valamit, hogy „…valójában nem csináltak semmit. Csak megláttak valamit, ami egy idő után nyilvánvalóvá vált számukra.”
STEVE JOBS

 

Sokféle kreativitás létezik és sok kreatív ember van, akik közül a formatervező olyan kreatív (tervező)művész, aki nemcsak hogy meglát valamit, hanem azt is tudja, hogyan kell a meglátott valamit megoldani, vagy a megoldást megkeresni. De képes arra is, hogy előrelásson olyat, ami a felhasználókban csak később tudatosul, hogy szükségük van arra a valamire. Legyen az egy tárgy, egy szolgáltatás, egy módszer, amely az emberek mindennapi életét és a dolgok használatát könnyebbé, élményszerűvé és felhasználóbaráttá teszi. S teszik ezt környezeti és fenntarthatósági felelősséggel, s alkotnak/terveznek úgy, hogy ezzel ne csak mások számára szerezzenek örömet, hanem önmaguknak is. S ha mindez a felelősség és körültekintő igényesség a minőséggel is párosul, akkor a tervezőművész maga lesz a „minőség mércéje”. A formatervező művész mesterképzéssel ennek elérésében segítünk: oktatóinkkal, folyamatosan fejlesztett műtermeinkkel és kísérleti műhelyeinkkel, és nem utolsó sorban, jó hangulattal.
BÁRKÁNYI ATTILA DLAGYERE HOZZÁNK, ha kíváncsi vagy, ha felfigyelsz környezetünk hasznossági és használhatósági problémáira, ha érdekelnek a minket körülvevő tárgyak és kritikusan viszonyulsz világunkhoz, ha felelősséget érzel szűkebb- tágabb életterünk élhető minőségéért, és természetesen, ha érzel magadban képességet arra, hogy mindezen designerként segíteni tudsz.


HA VÉGEZTÉL NÁLUNK: lehetsz önálló tervezőművész a design bámely területén, designstúdió tagja, vezetője, kreatív  ügynökségeknél Art Director, product design- teamek tagja, vezetője, termelő és szolgáltató cégeknél a designtevékenység szervezője, irányítója, vezetője, de akár designigazgató is.


FŐBB TANTÁRGYAK, ISMERETKÖRÖK: Design műtermi alapok és gyakorlatok; Formatervezési gyakorlatok; 3D-s számítógépes modellezés; 3D rendering; Prezentációs gya- korlatok; Kortárs designtörténet; Tipográfia; Kutatásmódszertan; Design stratégiák; Marketing; Menedzsment ismeretek; Gazdaság és társadalomtudomány; Jogi ismeretek; Fenntartható társadalom és kultúra


SZAKFELELŐS: BÁRKÁNYI ATTILA DLA habil. egyetemi tanár, Ferenczy Noémi-díjas formatervező

TŐLÜK IS TANULHATSZ:

  • BALVIN NÁNDOR DLA formatervező művész; 
  • BECKER GYÖRGY pszichológus;
  • DEZSÉNYI PÉTER DLA színész, rendező
  • KOLESZÁR FERENC DLA keramikus művész;
  • LENKEI BALÁZS DLA formatervező művész;
  • MASCHER RÓBERT DLA formatervező művész;
  • Dr. habil SLÉZIA JÓZSEF PhD művészettörténész;
  • Dr. VADAS JÓZSEF CSc habil. professor emeritus Munkácsy-díjas művészeti író, művészettörténész;
  • VÖRÖS MIKLÓS kulturális antropológus


DIPLOMA MEGNEVEZÉSE: okleveles formatervező művész
KÉPZÉSI IDŐ: 4 félév
KÉPZÉSI FORMÁK / DÍJAK:
NAPPALI: államilag támogatott
költségtérítéses: 480.000 Ft/félév


 
ÉRDEMES ELOLVASNI
 
ÉRDEKESSÉGEK

KarrierCentrum
Szakmai gyakorlat
Tréningek

Kreatív gondolkodás

 

Hogyan képes egy szövet zenélni? Az EJTech workshop Zachar Viktória textiltervező szemével a SharePoint blogon.