TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Építőművész mesterszak


 

Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak a Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként.

A belsőépítész környezettervezők kreatív gondolkodásukkal alakítják a mindennapi környezetet, a külső és a belső tereket egyaránt. Vállalják az alkotó ember kulturális küldetését, értéket teremtenek, közvetítenek és őriznek.

A tervezési feladatok során környezetalakítás, tárgytervezés vagy akár művészeti alkotások létrehozására teszünk képessé, és ezzel a tudással, akár a nemzetközi szakmára is hatással lehetsz. Nemcsak a belső terek alakításának képességét, fontosságát, hanem a kültéri és beltéri bútorok alkotási folyamatait is megtanulhatod nálunk. Folyamatos formai és anyagbeli kísérletezésre, modellezésre inspirálunk, hogy megtaláld a saját tervezői identitásod.

 

Tovább olvasom

Képek


Videók


 

„Mesterképzésünkben a belsőépítészet és bútortervezés tanítása mellett azonos súllyal szerepelnek az építészeti tervezési feladatok. Mestereink együttműködésével segítjük a környezet alakításához szükséges művészi látásmód fejlesztését, annak alkalmazását az alkotó munkában.”
KOVÁCS ZOLTÁN DLA
 

„A belsőépítészet egyfajta határfelületet képez, összeköt, egybefoglal, ugyanakkor szétválaszt szakterületeket. Az iskolában töltött évek alatt rájöttem, hogy ez nem csupán egy szakma, hanem az ember mindennapjait meghatározó hivatás. Ennek a rendkívül komplex tudást igénylő pályának az elsajátítása élethosszig tart, amihez az iskolában töltött évek adják a legmeghatározóbb alapot. Az alapképzés kreatív gondolkodásmód fejlesztése a mesterképzésen a kritikai látásmód kiszélesítésével, valamint probléma kutatási és megoldási készségek elsajátításával folytatódik. Az iskolai tanulmányaim a fent említetteken túl rávilágítottak egyéni erősségeimre és gyengeségeimre, a csapatmunka fontosságára, amely elengedhetetlen, hogy az ember pályája során esztétikailag és funkcionálisan is jól működő környezetet hozhasson létre."
KOVÁCS BRIGITTA végzett hallgatónk
 

GYERE HOZZÁNK, ha építőművész, környezetalakítási, vagy formatervezési, építészeti alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára, és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.


MIUTÁN VÉGEZTÉL NÁLUNK: belsőépítész stúdióban vezetőtervezőként, társtervezőként; önálló belsőépítész vállalkozás vezetőtervezőjeként; építész stúdióban mint belsőépítész társtervező; belsőépítész designerként, koordinátorként helyezkedhetsz el.

SPECIALIZÁCIÓ: belsőépítész környezettervező
A specializáció megfelelő jelentkezőszám esetén indul.

FŐBB TANTÁRGYAK: Kortárs design történet; Integrált építészeti gyakorlat; Kortárs építészeti ismeretek; Belső tér tervezés; Építészeti tervezés; Design tárgytervezés; Vizuális kommunikáció; Belsőépítészeti műszaki alapismeretek; Esztétika; Művészeti stúdiumok

SZAKFELELŐS: Z. HALMÁGYI JUDIT DLA főiskolai docens, Pro Architectura-díjas építész

TŐLÜK IS TANULHATSZ:

 • BALVIN NÁNDOR DLA formatervező művész
 • BÁRKÁNYI ATTILA DLA habil. Ferenczy Noémi-díjas formatervező művész
 • BODONYI ZOLTÁN okleveles építőművész
 • BÖRZSEI TAMÁS építész tervező művész
 • E. SZABÓ LÁSZLÓ belsőépítész
 • EMRESZ ADRIENN DLA okleveles építész;
 • GERGELY LÁSZLÓ belsőépítész vezető tervező
 • GULYÁS PÉTER PhD filozófiatörténész
 • HEFKÓ MIHÁLY DLA főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas belsőépítész, Ybl-díjas építőművész
 • KOVÁCS ZOLTÁN DLA Ferenczy Noémi-díjas építész, belsőépítész, vezetőtervező
 • MÁTRAI PÉTER DLA Ybl-díjas építész
 • Dr. habil. SÓLYMOS SÁNDOR Ybl-díjas építész
 • Dr. habil. VADAS JÓZSEF professor emeritus Munkácsy-díjas művészeti író, művészettörténész
 • Z. HALMÁGYI JUDIT DLA Pro Architectura-díjas építész
 • ZOBOR LÁSZLÓ DLA habil. Ferenczy Noémi-díjas belsőépítész

SZAKMAI PARTNEREINK: Európa Design Hungary Zrt., Krüllung Kft., Laurum Kft., Falco Zrt.

DIPLOMA MEGNEVEZÉSE: okleveles építőművész
KÉPZÉSI IDŐ: 4 félév
KÉPZÉSI FORMÁK / DÍJAK: 
NAPPALI: államilag támogatott,
költségtérítéses: 500.000 Ft/félév
 
 
ÉRDEMES ELOLVASNI
 
ÉRDEKESSÉGEK

KarrierCentrum
Szakmai gyakorlat
Tréningek

Kreatív gondolkodás

 

Ha egy csapat építészhallgató beszabadul egy borvidékre
Mindenkinek ismerős dolgok- Hermann Júlia megnyitó beszéde

Lélek és humor a téralakításban - Z. Halmágyi Judit prezije

Kovács Brigitta és Dovák Csenge másodéves Belsőépítész környezettervező művész mesterszakos hallgatóink éppen Valenciában tanulnak Erasmus ösztöndíjjal. Videó egy kinti projektről. Feladatuk az volt, hogy egy helyi érdekességet kiemelve készítsenek kirakatot a városban kiválasztott üzletbe.