TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Belsőépítész környezettervező művész mesterszak

A belsőépítész környezettervezők kreatív gondolkodásukkal alakítják a mindennapi környezetet, a külső és a belső tereket egyaránt. Vállalják az alkotó ember kulturális küldetését, értéket teremtenek, közvetítenek és őriznek.

Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak az Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként.

A tervezési feladatok során környezet-alakítás, tárgytervezés vagy akár művészeti alkotások létrehozására teszünk képessé és ezzel a tudással, akár a nemzetközi szakmára is hatással lehetsz. Nemcsak a belső terek alakításának képességét, fontosságát, hanem a kültéri és beltéri bútorok alkotási folyamatait is megtanulhatod nálunk. Folyamatos formai és anyagbeli kísérletezésre, modellezésre inspirálunk, hogy megtaláld a saját tervezői identitásod.

Tovább olvasom

Képek


Videók


 

„Mesterképzésünkben a belsőépítészet és bútortervezés tanítása mellett azonos súllyal szerepelnek az építészeti tervezési feladatok. Mestereink együttműködésével segítjük a környezet alakításához szükséges művészi látásmód fejlesztését, annak alkalmazását az alkotó munkában.”
KOVÁCS ZOLTÁN DLA
 

„A belsőépítészet egyfajta határfelületet képez, összeköt, egybefoglal, ugyanakkor szétválaszt szakterületeket. Az iskolában töltött évek alatt rájöttem, hogy ez nem csupán egy szakma, hanem az ember mindennapjait meghatározó hivatás. Ennek a rendkívül komplex tudást igénylő pályának az elsajátítása élethosszig tart, amihez az iskolában töltött évek adják a legmeghatározóbb alapot. Az alapképzés kreatív gondolkodásmód fejlesztése a mesterképzésen a kritikai látásmód kiszélesítésével, valamint probléma kutatási és megoldási készségek elsajátításával folytatódik. Az iskolai tanulmányaim a fent említetteken túl rávilágítottak egyéni erősségeimre és gyengeségeimre, a csapatmunka fontosságára, amely elengedhetetlen, hogy az ember pályája során esztétikailag és funkcionálisan is jól működő környezetet hozhasson létre."
KOVÁCS BRIGITTA végzett hallgatónk
 

GYERE HOZZÁNK, ha építőművész, környezetalakítási, vagy formatervezési, építészeti alapozó alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.


MIUTÁN VÉGEZTÉL NÁLUNK:
belsőépítész stúdióban vezetőtervezőként, társtervezőként; önálló belsőépítész vállalkozás vezetőtervezőjeként; építész stúdióban, mint belsőépítész társtervező; belsőépítész designerként, koordinátorként helyezkedhetsz el.

 

ÚJ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI FORMÁNK ÉPÍTÉSZEKNEK: Belsőépítész tervező művész


FŐBB TANTÁRGYAK: 
Kortárs design történet; Integrált építészeti gyakorlat; Kortárs építészeti ismeretek; Belső tér tervezés; Építészeti tervezés; Design tárgytervezés; Vizuális kommunikáció; Belsőépítészeti műszaki alapismeretek; Esztétika; Művészeti stúdiumok

 

SZAKVEZETŐ: KOVÁCS ZOLTÁN DLA - főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas építész-belsőépítész vezetőtervező

 

ŐK IS NÁLUNK TANÍTANAK:

 • BARABÁS MÁRTON DLA főiskolai docens, Munkácsy-díjas képzőművész;
 • BÁRKÁNYI ATTILA DLA habil. egyetemi tanár, Ferenczy Noémi-díjas formatervező művész;
 • EMRESZ ADRIENN DLA főiskolai docens, építésztervező;
 • Dr. GULYÁS PÉTER PhD főiskolai docens, filozófiatörténész;
 • HEFKÓ MIHÁLY DLA főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas belsőépítész, Ybl-díjas építőművész
 • KOVÁCS ZOLTÁN DLA főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas építészbelső-építész, vezetőtervező;
 • KISS-GÁL GERGELY építész tervezőművész;
 • MÁTRAI PÉTER DLA egyetemi tanár, Ybl-díjas építész;
 • Dr. habil. VADAS JÓZSEF CsC professor emeritus, egyetemi tanár, Munkácsy- díjas művészeti író, művészettörténész;
 • Z. HALMÁGYI JUDIT DLA főiskolai docens, Pro Architectura-díjas építész;
 • ZOBOR LÁSZLÓ DLA habil. főiskolai docens

SZAKMAI PARTNEREINK: Pécsi Tudományegyetem - Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar, Európa Design Hungary Zrt.


DIPLOMA MEGNEVEZÉSE:  okleveles belsőépítész környezettervező művész
 
KÉPZÉSI IDŐ: 4 félév
 
KÉPZÉSI FORMÁK / DÍJAK: 
NAPPALI: államilag támogatott,
költségtérítéses: 460.000 Ft/félév
 
 
ÉRDEMES ELOLVASNI
 
ÉRDEKESSÉGEK

KarrierCentrum
Szakmai gyakorlat
Tréningek

Kreatív gondolkodás

 

Ha egy csapat építészhallgató beszabadul egy borvidékre
Mindenkinek ismerős dolgok- Hermann Júlia megnyitó beszéde Lélek és humor a téralakításban - Z. Halmágyi Judit prezije
Kovács Brigitta és Dovák Csenge másodéves Belsőépítész környezettervező művész mesterszakos hallgatóink éppen Valenciában tanulnak Erasmus ösztöndíjjal. Videó egy kinti projektről. Feladatuk az volt, hogy egy helyi érdekességet kiemelve készítsenek kirakatot a városban kiválasztott üzletbe.