TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Képalkotás alapszak

Átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz a tradicionális és kortárs képalkotás, képalakítás terén, másrészt a képírás (elektronikus képalkotás), mozgóképkultúra és média világában.

Szakunk biztos alapokat nyújt a hagyományos és digitális vizuális világban való tájékozódáshoz, beleértve a képalkotás tradicionális vagy mozgóképes, multimédiás és interaktív megnyilvánulásait is, mind hétköznapi, mind művészeti területen. A két önálló szakirány két eltérő módon fókuszál a kortárs képalkotás módozataira.

A Mozgóképkultúra és média szakirányon a fő hangsúly a filmkészítés és a média kommunikáció vizuális nyelvezetének világára helyeződik.

A Képalkotás szakirány a kortárs képzőművészet hagyományos és legújabb vizuális kommunikációs eszközeinek megismerésére és használatának módjaira egyaránt fókuszál; az autonóm festészet és grafika klasszikus eljárásaitól kezdődően a kinetikus-, a fényművészeti-, és interaktív installációkon át egészen az újmédia, a videoművészet területéig.

Tovább olvasom

Képek

Videók

Hírek 

„Tanári karunk egyrészt elődszakunk, a megszűnő Képi ábrázolás szak, másrészt a Grafika, a Média- és a Mozgókép Intézet oktatógárdájából kovácsolódott össze. A képalkotás olyan klasszikus kifejezési formáinak, mint az autonóm grafika, a sokszorosító grafika, a festészet, és ezek digitális eszközökkel létrehozható változatai mellett az alkalmazott, és a médiaművészetek különböző határterületeinek a megismertetése színesíti az új szakunk oktatási palettáját.
JÚLIUS GYULA DLA főiskolai docens, Munkácsy-díjas képzőművész, a Grafika Intézet vezetője

 

MIUTÁN VÉGEZTÉL NÁLUNK: alkalmas leszel a vizuális nyelvben rejlő kifejezési lehetőségek tanulmányozására, és azok autonóm módon történő felhasználására, legyen szó állóképről vagy mozgóképről.


SZAKIRÁNYOK: képalkotás, mozgóképkultúra és média
A szakirányok megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak.

SZAKFELELŐS: RÁCMOLNÁR SÁNDOR DLA főiskolai docens, Munkácsy-díjas grafikusművész

DIPLOMA MEGNEVEZÉSE: Mozgóképkultúra- és média szakember Képalkotás alapszakos festő, grafikus


KÉPZÉSI IDŐ: 6 félév
KÉPZÉSI FORMÁK/DÍJAK:
NAPPALI:  398.000 Ft/félév
ANGOL NYELVEN:  398.000 Ft/félév
+ 200.000 Ft/félév idegennyelvi hozzájárulás
LEVELEZŐ: 350.000 Ft/félév

ÉRDEMES ELOLVASNI
 
ÉRDEKESSÉGEK
Szakmai gyakorlat
KarrierCentrum
Tehetség műhelyek
Tréningek
Kreatív gondolkodás
 

Beszámoló a Cinemascope-ról

Vizuális kommunikáció MAI MÓDRA - beszélgetés olvasható Barabás Márton DLA főiskolai docens, képzőművész, a Képi ábrázolás szak vezetőjével a Diploma plusz... kiállítás kapcsán a Pont Újbudai Kulturális Magazinban

Makói művésztelep 2012
Kipakolás - 2010/2011, I. félév