TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Design- és művészetelmélet alapszak

A design mindennapi életünk szerves része.
A minket körülvevő formatervezett tárgyak alakítják felfogásunkat, hatással vannak mindennapi életünkre és ízlésünkre.
A szakon a mai design és képzőművészet valamennyi fontos területét megismerheted.

Megtudhatod, kik tervezték a közelmúlt és a jelen közismert használati tárgyait, tájékozódhatsz a design legfontosabb hazai és nemzetközi irányzatairól, személyiségeiről és elméleteiről. Bepillantást nyerhetsz abba, miképp folyik egy kortárs kiállítás szervezése, hogyan működnek a galériák, melyek egy érdekes művészeti cikk írásának ismérvei, hogyan tudod segíteni a designerek alkotótevékenységét széles körű elméleti és történeti szakértelmeddel.

Tovább olvasom

Képek

Videók

 

„Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik olyan sokoldalú szakemberek iránt, akik nyitottak a környezet- és tárgykultúra problémáira, s legfrissebb irányzataira; törekednek a design és a vizuális művészeti területek közötti összefüggések, kölcsönhatások elméleti, s történeti megértésére. Egyben képesek ezeket az ismereteket a legkülönfélébb médiában és gyakorlati formában megjeleníteni, közvetíteni a nagyközönség számára.”  
Dr. HABIL. SLÉZIA JÓZSEF PhD szakvezető, Design- és művészetelmélet szak, művészettörténész

 

„Azért esett a választásom erre a szakra, mert régóta közel állt hozzám a művészettörténet, és a design elméleti háttere is foglalkoztatott. Szeretek belelátni a háttérdolgokba, illetve nyomon követni a különböző alkotóművészek stúdió- és műhelymunkáit; úgy érzem, fontos, hogy legyen elméleti szakember mögöttük. A szak lehetőséget adott arra, hogy jobban megismerhessem ezt a területet. Számtalan értékes emberrel kerültem kapcsolatba, legyen az tanár vagy diák. Egy percig nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem, mert életem legszebb élményeit és rengeteg tapasztalatot szereztem.” 
CSENGERI VIKTORINA végzett hallgatónk

 

GYERE HOZZÁNK, ha érdeklődsz napjaink környezet- és tárgykultúrája iránt, fogékony vagy a design és a vizuális művészetek különféle területeinek elméleti és gyakorlati problémáira, kommunikatív vagy, beszédben és írásban is jó stílussal, illetve szervezőképességgel rendelkezel.

MIUTÁN VÉGEZTÉL NÁLUNK: szakíróként; nyomtatott és elektronikus médiában szakíró-elemzőként; design és művészeti galériákban, intézményekben tanácsadó-szervezőként; design és művészeti vállalkozásoknál tanácsadóként helyezkedhetsz el.

FŐBB TANTÁRGYAK: Designtörténet; Designelmélet; Művészettörténet; Művészetelmélet; Iparművészettörténet; Kortárs nemzetközi és magyar design; Design- és művészeti intézményismeret; Kortárs nemzetközi és magyar képzőművészet; Társadalomtörténet; Kortárs építészet; Vizuális kommunikáció; Esztétika; Műkritika; Ökológia; Jogi és gazdasági ismeretek; Újságírás szerkesztés alapjai; Művészeti technikák (képzőművészet, fotó, web- és alkalmazott grafika, környezet- és formatervezés, kézműves iparművészet, média)


TOVÁBBTANULÁS: Design- és művészetmenedzsment mesterszakon folytathatod tanulmányaidat.

SZAKVEZETŐ: Dr. habil. SLÉZIA JÓZSEF PhD művészettörténész


TŐLÜK IS TANULHATSZ:

 • BARABÁS MÁRTON DLA Munkácsy Mihály-díjas képzőművész
 • BARÁTH HAJNAL DLA habil. Ferenczy Noémi-díjas textilművész
 • Dr. BARCZI ATTILA PhD ökológus
 • Dr. BORDÁCS ANDREA PhD Németh Lajos-díjas művészettörténész, esztéta
 • CZEIZEL BALÁZS Aranyrajzszög díjas tipográfus és fotóművész
 • Dr. GULYÁS PÉTER PhD filozófiatörténész
 • MÜLLER KRISZTINA táj- és kertépítész
 • PÖRCZI ZSUZSANNA főiskolai docens
 • Dr. habil. SLÉZIA JÓZSEF PhD művészettörténész
 • Dr. TATAI ERZSÉBET PhD művészettörténész
 • Dr. habil. WESSELÉNYI-GARAY ANDOR PhD építész, építészettörténész


SZAKMAI PARTNEREINK:  Designtrend.hu szakportál, Europa Design Hungary Zrt.
DIPLOMA MEGNEVEZÉSE: Design- és művészetelemző
KÉPZÉSI IDŐ: 6 félév
KÉPZÉSI FORMA/DÍJ:
NAPPALI: 298.000 Ft/félév