TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

Tarol a Hey Deer!

2016-12-02
Bárczy Örs újabb nemzetközi sikere
Tarol a Hey Deer!

F R I S S Í T É S ! ! !

 

A Hey Deer! megnyerte a legjobb animációs díjat a 12th Rolan International Film Festival For Children and Youth Jerevánban, Örményországban.


Gratulálunk az újabb sikerhez!

 

A díjátadó képei. Forrás: A Hey Deer! Facebook oldala

 

F R I S S Í T É S ! ! !

 

Idén október 5 -16. között rendezték meg a 60. BFI London Film Festivalt. Bárczy Örs végzett Animáció szakos hallgatónk Hey Deer! című diplomafilmjét is nagy sikerrel vetítették az animációs rövidfilmek programjában. A szarvas mellett még két másik magyar film is szerepelt Londonban: Till Attila Tiszta szívvel című kerekesszékes gengszterfilmje, és Bucsi Réka LOVE animációs rövidfilmje.

Az origo is beszámolt a hírről.

Képek ITT!

 

A film korábbi sikereiről alább adtunk hírt:

A Hey Deer! sikert sikerre halmoz: ezúttal a New York-i Animation Block Party Legjobb gyerekfilm kategóriájának fődíját nyerte el, olyan filmek mellett, mint a Borrowed Time (a Pixaros Andrew Coats & Lou Hamou-Lhadj rendezte animációs rövidfilm, ami Best in Show nyertes a világ legnyagyobb, 43. alkalommal megrendezett SIGGRAPH nevű számítógépes animációs fesztiválján).

 A Hey Deer! trailere

 

Az Animation Block Party a keleti part legnagyobb függtelen, szakmai és diák animációk bemutatkozásának szentelt fesztiválja. A 13. alkalommal megrendezett brooklyni eseményt július 28-31 között rendezték meg. 

"Borrowed Time" Teaser from Borrowed Time on Vimeo.

 

Ismét gratulálunk a sikerhez!

...................................................................................................................................

 

Bárczy Örs Hey Deer! című animációs rövidfilmje nyerte a legjobb gyermekfilmnek járó díjat az 20. Umbriai Filmfesztiválon. A film a rendező diplomamunkája volt az elmúlt évben az Animáció alapszakon.

A nagyrészt gyerekekből álló zsűri, melyben a Tiberis-völgy iskoláinak tanulói vettek részt, így indokolta döntését:

“A díjat a Hey Deer! kapja a főszereplő szarvas barátságos figurájáért, az eredeti történetért és a díszletért, amely a havas hátterekkel megnyeri magának a közönséget. A film befejezése  és a kislány mosolya különlegessé és meglepővé teszi a történetet”

A film egy imádnivaló, kakaót iszogató szarvasról szól, akinek egész napja rendrakásból, takarításból és a háza előtti hólapátolásból áll. Minden éjszaka különös földrengés rázza meg otthonát, míg fény nem derül a rejtélyre, mely örökre megváltoztatja az agancsos életét.

A filmről korábban ITT írtunk.
 

A 20. Umbriai Filmfesztivál hivatalos oldala


Gratulálunk az alkotóknak!

 

Bárczy Örs ismét a 3Dworld-ben!

2015-ben végzett animációs hallgatónk Hey, Deer! című diplomafilmjével szerepel immár másodízben a jelentős nemzetközi 3D művészeti magazinban.

 

F R I S S Í T É S ! ! !

A héten a mexikói Guanajuato Film Festivalon két filmünk is szerepel. A Balkon a hivatalos animációs versenyprogramban, a Hey Deer! a Kids in Action válogatásban.


 

FRISSÍTÉS: Örs munkája a riói AnimArte fesztiválon a díjazottak közé került. Gratulálunk!

 Bárczy Örs Animáció alapszakunkon végzett hallgatónk a közönség körében is méltán népszerű 3D animációs film készítésének kulisszatitkairól beszél egyik alkotótársával, a szintén friss diplomás Szűcs Bertalannal.

Örs jelenleg a Bournemouth University 3D Computer Animation MA szakának hallgatója.

A Hey, Deer című filmről ITT, ITT és ITT láthatóak mozgóképes anyagok.

Tavalyi megjelenéséről ITT olvashattok.

 

Vissza   Vissza