kommunikáció és médiatudomány mesterszak felvételi vizsga

A felvételi vizsga várható időpontja: 2017. május 23 - július 7-ig

Helyszíne: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.

A felvételi vizsga pontos helyszínéről és időpontjáról a felvételi előtt e-mailen értesítjük jelentkezőinket. Ezért kérünk, hogy jelentkezéskor olyan e-mail címet adj meg, amit folyamatosan figyelsz.

A felvételi során legfeljebb 100 pontot szerezhetsz, ebből 60 pontot a szakmai és motivációs felvételi beszélgetés során.

A szakmai beszélgetés a kommunikáció elmélete és gyakorlata témakörökből lesz. A felkészüléshez az alábbi szakirodalmat ajánljuk:

  • Buda Béla: A közvetlen emberi kommunikáció szabályszerűségei. Animula Kiadó, Budapest, több kiadás
  • Róka Jolán: Kommunikációelméleti alapismeretek. Budapesti Metropolitan Egyetem, Budapest, 2007.
  • Róka Jolán és Sandra Hochel: Interkulturális és nemzetközi kommunikáció a globalizálódó világban. Budapesti Metropolitan Egyetem, Budapest, 2009.
  • Hidasi Judit: Interkulturális kommunikáció. Scolar Kiadó, Budapest, 2004.
  • FONTOS! Mivel a szóbeli felvételi vizsga a szak által igényelt általános és átlagosan szükséges készségek és képességek felméréséről, s nem konkrét szakmai kérdésekről szól, így a megadott irodalmat is inkább az általános felkészüléshez ajánljuk.

Amennyiben nem teljes kreditértékű szakról jelentkezel, kérünk, hogy az oldal alján található kredit elismerési kérelmet, valamint indexed másolatát küldd el postán Major Tamás nevére, az alábbi címre: Budapesti Metropolitan Egyetem, 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.

A felvételi vizsga díja 4000 Ft. A vizsga díját a Metropolitan Egyetem bankszámlaszámára kell átutalnod, vagy befizetned a felvételi értesítőben leírt módon.

FHB Bank  18203332-06007572-40010017

Kérünk, hogy a befizetésről vagy átutalásról szóló igazolást hozd magaddal a felvételi vizsgára.

Kommunikacio-es-mediatudomany_MA_Kreditelismeresi-kerelem.docx