Eseménynaptár.  

Képzéseink

A Metropolitanen jelenleg 33 alapképzési szak, 16 mesterképzést, 8 felsőoktatási szakképzést és 22 szakirányú továbbképzést kínál a kommunikáció, az üzleti tudományok, a turizmus és a művészet területén. Az egyes képzési formák között képzettségi szintjének megfelelően mindenki megtalálja a számára ideális képzést.


Alapképzés

Az első diplomát adó felsőfokú képzési szint az érettségi után az alapképzés (bachelor, BA vagy BSc). Sikeres elvégzésével szakképzettség szerezhető, valamint feljogosít a mesterképzés megkezdésére.

Az alapképzés a munkaerőpiacon hasznosítható szakmai ismereteket ad, az elhelyezkedéshez jogszabályban meghatározottak szerinti munkakörök betöltésére jogosít, egyúttal megfelelő elméleti alapozást is nyújt az adott szakterületen a tanulmányok folytatásához, a mesterfokozat megszerzéséhez.

Alapképzéseinket akkor ajánljuk, ha:
 • legalább érettségivel rendelkezik,
 • a legfontosabb szakmai ismereteken túl egy-egy szakterületen jártas szakember szeretne lenni, így akár magasabb szakmai pozícióban szeretne elhelyezkedni,
 • diplomát szeretne
 • szeretne tovább tanulni mesterszakon
A mesterképzésben (master; rövidítve: MA vagy MSc) mesterfokozat és szakképzettség szerezhető. A mesterfokozat a második felsőfokú végzettségi szint, mely a korábbi egyetemi diplomának felel meg. 

Mesterképzésre az vehető fel, aki legalább alapfokozatot és szakképzettséget, vagy ezzel egyenértékű főiskolai szintű végzettséget és szakképzettséget tanúsító oklevelet, illetve egyetemi szintű végzettséget vagy mesterfokozatot szerzett.

Az elvégzését követően a munkaerőpiacra lehet lépni, illetve jelentkezni lehet doktori képzésre, amely a tudományos fokozat megszerzésére készít fel. A mesterképzés az alapképzésnél rövidebb idejű, általában 2-4 féléves.

Mesterképzéseinket akkor ajánljuk, ha:

 • már rendelkezik diplomával
 • az alapképzés során megszerzett ismereteit szeretné bővíteni
 • magasabb szakmai pozíciókban vagy vezetőként szeretne dolgozni
 • tudományos pályára készül


Felsőoktatási szakképzés

A felsőoktatási szakképzés egy új képzési forma, mely rövid képzési idő alatt felsőfokú végzettséget ad.

A felsőoktatási szakképzés során hallgatóink elsajátítják az adott szakterület legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalóit. A megszerezhető felsőfokú szakképesítés azonnali elhelyezkedést biztosíthat diplomás állások esetén is. Alapszakon való továbbtanulás esetén pedig jelentős többletpontot és kreditet ér.

Felsőoktatási szakképzéseinket akkor ajánljuk, ha:
 • 2 év alatt szeretne oklevelet és szakmát szerezni
 • kiemelten gyakorlatorientált képzést keres
 • szeretne továbbtanulni: a képzéseken megszerezhető kreditek 75%-át elismerjük szakirányos alapszakjainkon. Így az alapképzés jelentős kedvezménnyel végezhető el

Szakirányú továbbképzés


Az alap-, és a mesterfokozatot, illetve a főiskolai vagy egyetemi oklevél megszerzését követően további szakirányú szakképzettség szerezhető.

A szakirányú továbbképzés a már megszerzett végzettségre és meghatározott szakképzettségre épülő, az adott területen belül speciális ismeretek megszerzésére ad lehetőséget. A képzés újabb végzettséget nem ad, speciális szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél kiadásával zárul.

Szakirányú továbbképzéseinket akkor ajánljuk, ha:

 • Ön már rendelkezik diplomával
 • közép- vagy felsővezetőként dolgozik és szakmai továbbfejlődése érdekében egy szakterületen mélyebb ismereteket szeretne szerezni