Eseménynaptár.  

A Menedzsment Műhely sikere

2016-10-18
Európai Tehetségpont lettünk!

A Budapesti Metropolitan Egyetem Menedzsment Műhely Önálló Tehetségpont immár az Európai Tehetségpont cím birtokosa is. A Menedzsment Műhelye 2010–ben jött létre. Azóta 2011-ben Nemzeti Tehetségsegítő Tanács önálló tehetségpontként regisztrálta, majd – pályázati akkreditációs folyamat eredményeként - 2013–ban a Menedzsment Műhely elnyerte a Kiválóan Akkreditált Tehetségpont megtisztelő címet is. 2016–ban a Metropolitan Menedzsment Műhely Önálló Tehetségpont megpályázta és bekerült az európai tehetségpontok közé, bővítve ezzel az európai tehetséghálózatot.

A Menedzsment Műhely jelenleg már a hazai és európai tehetségpontok akkreditációjára készül. Céljai között szerepel, hogy alkalmat teremtsen a METU Menedzsment Műhely és a VSZÜT TK kutató- tudásmegosztó műhelyeiben is résztvevő tehetséges hallgatói számára, hogy országos és nemzetközi szinten, tudományosan élenjáró a kutatók-oktatók, sőt a legkiválóbb hallgatók (pl. TDK, gyakorlatban elért fejlesztéseik, stb.), valamint a gyakorlati alkalmazásokban a legizgalmasabb megoldások alkalmazásfejlesztőinek, alkalmazóinak arra, hogy megoszthassák egymással tapasztalataikat, bemutassák vonatkozó eredményeiket. Célja még, hogy megteremtse a lehetőséget a permanens párbeszédre, együttműködésre (pl. kutatási-, konferenciaszervezési, PhD eredmények megvitatási, best – practice bemutatása és hasznosítása, stb.) a műhelymunkán belül, a kutatók és oktatók, hallgatók, valamint a gyakorlati szakemberek között úgy, hogy kölcsönös együttmunkálkodásukkal integrálhassák és gazdagíthassák a műhely tudományterületén végzett tevékenységeiket, támogassák és gondozzák a feltárulkozó tehetségeket.

Hosszútávú célja a Menedzsment Műhelynek az, hogy megalapozza a METU menedzsment doktori programját, amely munkájával, s eredményeivel a METU – a későbbiekre tervezett doktori iskolájának – aktív részese lehet.

image1.JPG


Vissza   Vissza