Eseménynaptár.  

Országos Városmarketing Verseny

2014-03-04
A harmadszor megrendezett versenyen dobogós helyezést ért el egyik csapatunk!
A szóbeli döntőben - amit március 7-én, Miskolcon rendeznek - két csapat is képviseli főiskolánkat. A pályázatra 40 pályamunka érkezett be, ebből 10 csapat jutott a döntőbe.
 
A Turizmus-menedzsment mesterszakos, Desztináció és örökségmenedzsment specializáció hallgatói, Gáspár Bianka, Kraft Anita, és Stumpf Zsanett, a "Puttony Pajtások" arra a feladatra vállalkoztak, konzulensükkel, dr Sziva Ivettel (a Desztináció és örökségmenedzsment szakirány vezetőjével), hogy kreatív ötletek mentén újrapozícionálják a Tokaji desztinációt. Friss, fiatalos ölteletekkel, professzionális menedzsment és marketing eszközrendszer bevetésével jutottak a döntőbe, amelyre hasonló lendületben, kreativitással készülnek. UPDATE: a "Puttony Pajtások 3. helyezést értek el a versenyen! Gratulálunk a csapatnak, hamarosan bővebben beszámolunk a sikerről!
 
A "Szuper Trió" csapat a Turizmus-vendéglátás alapképzés Egészségturizmus specializáció hallgatói: Takács Dorottya, Németh Adriána, Sorecz Renáta, akik Békéscsaba, a CsabaPark és a Csabai Kolbász, mint hungarikum, turisztikai lehetőségeit vizsgálták konzulensük, Szőke Tünde (Egészségturizmus szakirány vezetője) segítségével.

A verseny részleteiről IDE KATTINTVA olvashatnak.
 
UPDATE2: Íme a Puttony Pajtások beszámolója a versenyről!
 
A Puttony Pajtások csapatának tagjai maguk se tudták, mekkora feladatra vállalkoztak, amikor 2013. novemberében benyújtották jelentkezésüket az Országos Városmarketing Versenyre. A Turizmus-menedzsment mesterszakos Gáspár Bianka, Kraft Anita és Stumpf Zsanett levelező képzésen tanul, s mellette teljes állásban dolgozik. Így nem kis fejtörést okozott számukra a találkozók szervezése, de az internet adta lehetőségeknek köszönhetően a konzultációk egy részét skype-on tartották, valamint hagyománnyá váltak a hétfő késő esti találkozások, hosszú ötletelések Konzulensükkel.

A versenyzőket a megbeszélések és a felkészülés során Konzulensük, dr Sziva Ivett (a Desztináció és örökségmenedzsment szakirány vezetője) számtalan hasznos tanáccsal látta el, s a végső megmeríttetésig bíztatta, követte a lányokat, még a döntő napján is folyamatos kapcsolatban voltak.

A felsőoktatási intézmények közötti verseny két részből állt: ahol először egy 45 oldalas írásos fejlesztési tanulmány benyújtását kérték a szervezők a 3 fős csapatoktól. Ahogy korábbi cikkünkben már írtuk a Puttony Pajtások nem kisebb feladatra, mint a Tokaji borvidék újrapozícionálására vállalkoztak. A közel 40 beérkezett pályamunka közül 13-at tartottak érdemesnek arra, hogy a döntőbe jutva, azok elismert szakmai zsűri előtt kerüljenek prezentálásra a csapatok által.

A döntőbe jutás hírét egyrészt nagy örömmel fogadta a Puttony Pajtások csapata és konzulense, azonban tisztában voltak azt is, hogy a másfél hét felkészülési idő nagyon szűkös munka és hétvégi egyetem mellett. A csapat rengeteg munkával a háta mögött, kissé fáradtan érkezett a miskolci döntőre, ahol - a lányok nagy örömére - a tokaji kapcsolattartó, dr. Szabolcs István alpolgármester is megjelent, hogy szurkoljon városát képviselő Puttony Pajtásoknak.

A prezentációk sorrendjét sorsolással határozták meg, így a csapat utolsóként mutatta be fejlesztési tervét. A lányoknak nem volt könnyű dolga, hiszen a nap végén, az összes döntőbe jutott prezentációt meghallgatva állhattak ki a zsűri elé. Az éjszakába nyúló skype-konzultációk, a csapatszellem, a „feladni-nem-akarás” és a konzulensi bíztatás meghozta a sikert a csapat számára.

A lányok prezentációja után a szakmai zsűri megköszönte, hogy jelen lehetett a döntőn és külön kiemelt köszönetet mondott azért, hogy a nap végéig maradhatott, és meghallgathatta a Puttony Pajtások csapatát. Az egyik legösszetettebb munkának nyilvánították a csapatét, mely - túlmutatva a versenyfeladaton is - egy megvalósítható középtávú fejlesztési tervként is megállja a helyét. A csapat ezzel a legmagasabb pontszámot érte a döntőben. Azonban a végső eredményhez az írásos pályamunkák eredményét is beleszámították, így összesítésben a Puttony Pajtások 3. helyen végeztek a III. Országos Városmarketing Versenyen, az első két helyen a Miskolci Egyetem két csapata végzett, munkájukhoz ezúton is gratulálunk!

Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget a Szervezőknek, és a munkákat segítő, támogató Tokaji szereplőknek! „Éld át az esszenciáját!” szlogennel kívánunk sikeres munkát számukra, és már a közeljövőben minden utazónak egyre élmény telibb tokaji utazást!
 
 
puttony pajtik.jpg 
A harmadik helyezett csapat: Kraft Anita, Gáspár Bianka, Stumpf Zsanett
 
puttony pajtasok.jpg 

Vissza   Vissza