Eseménynaptár.  

Turizmus műhely


Turizmus Műhely

 
Ha többet érzel magadban, mint amire az órák lehetőséget adnak, ha érdekel, hogy amit tanulsz, az életben hogyan működik, ha kíváncsi vagy, kitartó, élvezed a csapatmunkát, kérdéseidre választ keresve önállóan is szívesen kutatnál, nálunk a helyed!

Ha közelállónak érzed magadhoz, hogy a Turisztikai desztinációs menedzsment  folyamat alakulásával közlebbről megismerkedj, ha szeretsz új dolgokat felfedezni és ez által a turizmus fejlődéséhez hozzájárulni, ha álmaidban újfajta szálláshelyek turisztikai termékek foglalkoztatnak, gyere oszd meg velünk!

Az első évben a műhely a magyarországi TDM folyamatok kialakulása, és az elindult TDM szervezetek tapasztalatainak  összegyűjtése mellett szakmai kirándulásokon (Bükfürdő) és előadásokon (Utazás kiállítás) vett részt. Jelenleg is folyamatban lévő - Magyarország a Föld szíve nevű - kutatásukban azt vizsgálják hogy valóban egyedülálló turisztikai termék alakítható-e ki Dobogókőn és környékén az egészségturizmus, a szakrális turizmus területén holisztikus megközelítéssel.

A műhely a METROPOLITAN Annalesben ismertette a TDM-es kutatását.

A Turizmus Műhely blogját itt érheted el: http://turizmusmuhely.blog.hu/
 
GYIK

 
1.    Mennyi kreditet ér?
5 kredit/félév

2.    Milyen időközönként lesz a konzultáció?
kéthetente

3.    Mik a belépési követelmények?
a kötelező:  önéletrajz, motivációs levél (benne hallgatott turizmus tárgyak és érdemjegyek is), meglévő turizmus témában írt munka (szemináriumi dolgozat egyéb)

Ezen túl csatolni lehet, de nem kötelező: tanári ajánlás

5.    Mit lehet a műhelyekben tanulni?
Turizmus kutatás elmélet, kutatási gyakorlat. Néhány példa témákra: Turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrejötte és jelenlegi tapsztalatainak feltárása, új turisztikai termékek kifejlesztése,  stb.

6.    Milyen konkrét feladatok lesznek?
Olvasás, prezentáció, kutatás, konferencia látogatás stb.

7.    Felvételi beszélgetés kb. mikor várható?
 
Behringer Zsuzsa