KÉPZÉSEK
Alapképzési szakok
Animáció
Designkultúra
Design- és művészetelmélet
Elektronikus ábrázolás (grafikus, webdesigner)
Emberi erőforrások
Egészségügyi szervező
Fotográfia (alkotói fotográfus, fotóriporter, divatfotós)
Gazdálkodási és menedzsment
Kameraman
Kereskedelem és marketing
Képalkotás
Képi ábrázolás (képgrafikus, illusztrátor)
Kézműves tárgykultúra
Kézműves (öltözék- és kiegészítő-tervező; textilműves; keramikus)
Kommunikáció és médiatudomány Környezetkultúra (belsőépítész, enteriőr- és környezettervező)
Média design
Mozgóképkultúra és médiaismeret
Nemzetközi gazdálkodás
Nemzetközi tanulmányok
Pénzügy és számvitel
Televíziós műsorkészítő
Tervezőgrafika szak
Turizmus-vendéglátás
Mesterképzési szakok Angol nyelvű képzéseink
Duális képzések a Metropolitanen
Felsőoktatási szakképzések Szakirányú továbbképzési szakok
FELVÉTELIMIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

Gasztronómia specializáció

Tudtad, hogy a turizmusból származó árbevételek 2/3-át a vendéglátásban realizálják? Ezért is született meg a döntés a gasztronómia szakirány elindításáról, ami az elhelyezkedési lehetőségeknek igen széles spektrumát kínálja. A szakirányon végzettek a vendéglátás szinte minden szintjén elhelyezkedhetnek. Lehetsz pincér, üzletvezető, üzletvezető-helyettes, éttermi csúcsvezető, sőt, akár saját üzletet is nyithatsz.

És hogy miben más, mint egy OKJ-s képzés? Itt nem csak a gyakorlati ismereteket sajátíthatod el, hanem azokat az elméleti ismereteket is, melyekkel a vendéglátás közép- és felsővezetői pozícióit töltheted be. Az ételkészítés és a felszolgálás gyakorlati ismeretei mellett megismerkedhetsz a rendezvények szervezésének és a közösségi étkeztetésnek a legapróbb részleteivel és elsajátíthatod a közép– és felsővezetői szinten elvárt műszaki, élelmiszerbiztonsági, hulladékkezelési és protokoll ismereteket.

A szakirányon olyan neves gyakorló szakemberek tanítanak, akik már az oktatásban is szereztek tapasztalatokat, vizsgáztatnak, zsűrizni járnak. Ezen kívül Az Egyetem célja, hogy minél több olyan szakembert hívjon meg oktatni, akik egy-egy területnek elismert specialistái.

Ha attól félsz, hogy nem tudsz a végzettségednek megfelelő szakmában elhelyezkedni, íme néhány adat, ami talán eloszlatja a kétségeidet: Ma Magyarországon a turizmusban körül-belül 160 ezer ember dolgozik. Ebből a szállodákban 22 ezer, a szálláshelyeken összesen 34 ezer, utazási irodákban és idegenvezetőként 5000-5000 fő. Kiszámoltad mennyi maradt? Nem, nem tévedsz. A vendéglátásban jelenleg körül-belül 94 ezer fő dolgozik. Ami a külföldi munkavállalást illeti, elmondhatjuk, hogy ezzel a végzettséggel és megfelelő nyelvtudással külföldön is könnyedén boldogulni tudsz majd a szakmában.

Ha úgy érzed, érdekel a vendéglátás, szeretsz emberekkel foglalkozni, megvan benned a szakmához szükséges emberismeret, empátia, kitartás és türelem, a gasztronómia a Te szakirányod!
 

A diplomában szereplő végzettség megnevezése:
Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, Gasztronómia szakirányon

Szakirány vezető: Hadnagy János

Minimum létszám: 35 fő
Maximum létszám: 50 fő


 

 

 

 

 
 

 

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA


Kérdésed van?
Üzenj nekünk!