KÉPZÉSEK
Alapképzési szakok
Animáció
Designkultúra
Design- és művészetelmélet
Elektronikus ábrázolás (grafikus, webdesigner)
Emberi erőforrások
Egészségügyi szervező
Fotográfia (alkotói fotográfus, fotóriporter, divatfotós)
Gazdálkodási és menedzsment
Kameraman
Kereskedelem és marketing
Képalkotás
Képi ábrázolás (képgrafikus, illusztrátor)
Kézműves tárgykultúra
Kézműves (öltözék- és kiegészítő-tervező; textilműves; keramikus)
Kommunikáció és médiatudomány Környezetkultúra (belsőépítész, enteriőr- és környezettervező)
Média design
Mozgóképkultúra és médiaismeret
Nemzetközi gazdálkodás
Nemzetközi tanulmányok
Pénzügy és számvitel
Televíziós műsorkészítő
Tervezőgrafika szak
Turizmus-vendéglátás
Mesterképzési szakok Angol nyelvű képzéseink
Duális képzések a Metropolitanen
Felsőoktatási szakképzések Szakirányú továbbképzési szakok
FELVÉTELIMIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

Rendezvényszervezés és hivatásturizmus specializáció

Szereted a tradíciókat, ugyanakkor szeretnél naprakész szakmai tudásra szert tenni? Ha igen, a hivatásturizmus a te szakirányod!

Hogy miről beszélek? A Metropolitan hivatásturizmus szakiránya volt az első szakirány (az egészségturizmus mellett), mely Magyarországon a turizmus-vendéglátás képzésen belül elindult. Ettől függetlenül természetesen nem idejétmúlt elméleteket kell majd elsajátítanod poros könyvekből, hiszen a szakirány oktatói naprakész, a mindennapi munka során használható tudást adnak át a hallgatóknak. Az elméleti tudás mellett nagy hangsúly van a gyakorlaton is, hiszen ebben a szakmában nincs Pitagorasz-tétel, amit le lehet emelni a polcról. A képzés keretein belül mindig vannak helyszínlátogatások, ahol a hallgatók testközelből ismerkedhetnek meg a szakmával és fontos kapcsolatokat építhetnek.

A szakirány célja, hogy a hallgatók a piaci igényeknek megfelelő, a hivatásturizmusra specializált tudásra tegyenek szert, hiszen a hazai és a nemzetközi tendenciák is azt mutatják, hogy a szabadidős utazások mellett az üzleti utak teszik ki a vendégforgalom egyre nagyobb részét.

És hogy miben több ez a szakirány, mint egy rendezvényszervező OKJ-s képzés? Itt nem az esküvők és a családi rendezvények szervezésének részleteit tanulhatod meg. A hivatásturizmus a konferenciákat, kiállításokat, üzleti utakat, céges rendezvényeket és egyéb üzleti eseményeket foglalja magában, melyek szervezése magasabb szintű kompetenciákat igényel, mint a családi rendezvényeké.

Az elhelyezkedési lehetőségeket tekintve elmondhatjuk, hogy a szakirányon végzett hallgatók vidéken könnyebben tudnak elhelyezkedni, hiszen a vidéki nagyvárosok szenvednek a képzett szakemberek hiányától, míg a fővárosban inkább a telítettség jellemző. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy mint minden más területen, kellő elhivatottsággal, szorgalommal és egy kis szerencsével itt is könnyen találhatsz a végzettségednek megfelelő munkát.

Ha úgy érzed, megvan benned a kellő alázat, nyitott és kommunikatív vagy és tudsz egyszerre több dologgal foglalkozni, ezen a szakirányon biztosan megtalálod a helyed!
 

A diplomában szereplő végzettség megnevezése:
Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, Rendezvényszervezés és hivatásturizmus specializáción

Szakirány vezető: dr. Faragó Hilda, főiskolai docens

Minimum létszám: 35 fő


 

 

 

 

 

 

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA