KÉPZÉSEKFELVÉTELI
PÓTFELVÉTELI 2017
Felvételi kisokos
PÓTFELVÉTELI 2017 Jelentkezési tudnivalók Felvételi vizsga Pontszámítás Ponthatárok Mesterszakok kreditelismerési kérelmei
Felvételi Információs Iroda
MERRE TOVÁBB? - Milyen képzést válasszak?
Miért érdemes diplomát szerezni?
Tudnivalók a hallgatói szerződésről
GYIK
Osztályfőnököknek
Felvételi Hírlevél
Átjelentkezés, szakváltás
Szülőknek
Osztályfőnököknek
MIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

MERRE TOVÁBB? - Milyen képzést válasszak?

Szeretnél továbbtanulni, de nem tudsz eligazodni a felsőoktatás rendszerén? Melyik képzési forma melyikre épül? Milyen végzettség kell, hogy jelentkezhessek? Segítünk!

Magyarországi felsőoktatási intézménybe bárki jelentkezhet, aki rendelkezik legalább érettségi bizonyítvánnyal vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, tanúsítvánnyal, oklevéllel. Az érettségi azonban nem az összes képzési szinthez elég.


Alapképzés – Az első diplomát adó képzés az érettségi után, a korábbi főiskolai diplomának felel meg. Sikeres elvégzése feljogosít a mesterképzés megkezdésére is.

Mesterképzés  – A második szintű felsőfokú végzettség, korábbi egyetemi diploma

Felsőoktatási szakképzés – Új képzési forma, rövid idő alatt felsőfokú végzettséget ad, korábban felsőfokú szakképzésnek hívták

Szakirányú továbbképzés – Alap- és/vagy mesterképzés után szerezhető szakirányú szakképzettség.


A Metropolitan jelenleg 33 alapképzési szakot, 16 mesterképzést, 8 felsőfokú szakképzést és 29 szakirányú továbbképzést kínál a kommunikáció, az üzleti tudományok, a turizmus és a művészet területén a továbbtanulni vágyóknak. Az egyes képzési formák között képzettségi szintjének megfelelően mindenki megtalálja a számára ideális képzést.
 

 

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA