KÉPZÉSEK
Alapképzési szakok
Animáció
Designkultúra
Design- és művészetelmélet
Elektronikus ábrázolás (grafikus, webdesigner)
Emberi erőforrások
Egészségügyi szervező
Fotográfia (alkotói fotográfus, fotóriporter, divatfotós)
Gazdálkodási és menedzsment
Kameraman
Kereskedelem és marketing
Képalkotás
Képi ábrázolás (képgrafikus, illusztrátor)
Kézműves tárgykultúra
Kézműves (öltözék- és kiegészítő-tervező; textilműves; keramikus)
Kommunikáció és médiatudomány Környezetkultúra (belsőépítész, enteriőr- és környezettervező)
Média design
Mozgóképkultúra és médiaismeret
Nemzetközi gazdálkodás
Nemzetközi tanulmányok
Pénzügy és számvitel
Televíziós műsorkészítő
Tervezőgrafika szak
Turizmus-vendéglátás
Mesterképzési szakok Angol nyelvű képzéseink
Duális képzések a Metropolitanen
Felsőoktatási szakképzések Szakirányú továbbképzési szakok
FELVÉTELIMIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

Nemzetközi tanulmányok

 

GYAKOROLD A VILÁGOT!
 

A nemzetközi szakemberek széleskörű és naprakész politikai, gazdasági és uniós ismeretekkel rendelkeznek. Nem csak megértik és eligazodnak a gyorsan változó nemzetközi viszonyokban, de befolyásolni is tudják jövőnket. Megtanítunk áttekinteni az egyre táguló globális tájképet, és megtalálni benne a lehetőségeket. Kreatív, önállóan gondolkodni képes szakembereket képzünk.

Ez neked szól: ha mindig is át akartad lépni a határokat. Kommunikálj – több nyelven is –, teremts kapcsolatot, legyél te a sikeres nemzetközi együttműködések motorja: ismerd fel a lehetőségeket, hozd össze a szereplőket, alakíts ki gazdasági, kulturális, politikai kapcsolatokat, aknázd ki az EU gazdasági előnyeit! A szakon a nemzetközi és EU-s kapcsolatok szakértőjévé válhatsz.


Választható specializáció:

 • Európai Uniós források felhasználása


Elhelyezkedési lehetőségek:

 • az állami szférában, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szervezeteknél
 • civil szervezeteknél
 • Európai Uniós szervezeteknél
 • multinacionális cégeknél
 • nemzetközi pályázatokkal foglalkozó szervezeteknél
 • nemzetközi szervezeteknél


Főbb témakörök, tárgyak: Nemzetközi gazdaságtan; Nemzetközi jog; Nemzetközi kapcsolatok és politikai szervezetek; Globalizáció és világgazdasági régiók; EU integrációs ismeretek, EU szakpolitikák; EU politikai rendszere; Diplomáciatörténet; International Protocol and Etiquette; International Negotiation Techniques


Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán:

 • Metropolitan Szakkollégium: Az 2015-ben megalakult hallgatói csoport feladata, hogy megszólítsa és összefogja azokat a hallgatókat, akik különös érdeklődéssel követik a nemzetközi kapcsolatok világát, karrierjük szempontjából pedig elengedhetetlen a szakmai ismeretek közösségi szintű megszerzése. Megalakulása óta a Szakkollégium tagjai többek között Kassán, az ENSZ bécsi központjában, az Európai Parlamentben és a menekültek integrációjával is foglalkozó Skót Missziónál tettek tanulmányi látogatást. Vendégül látták Schöpflin György professzort, az Európai Parlament képviselőjét, valamint két saját szervezésű szakmai konferencián mutatták be a kutatási eredményeiket.
 • Szakmai gyakorlat: Négyhetes egybefüggő szakmai gyakorlat állami és kormányzati intézményeknél, nonprofit szervezeteknél, önkormányzatoknál, vagy multinacionális vállalatoknál
   

Sikereink:

 • László Lilla hallgatónk 2015-ben első helyezést ért el az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi Szekciójában Nemzetközi Tanulmányok témakörben.
 • László Lilla vezetésével egy négyfős csapat megalapította a nemzetközi kapcsolatok iránt érdeklődő hallgatókat összefogó Szakkollégiumot, a METU Kreatív Programján elnyert forrásból.
 • A szak hallgatóból álló csapat 2015-ben első, 2016-ban pedig harmadik helyezést ért el a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyen.

Ők is nálunk tanítanak: Az Egyetem széleskörű hazai és külföldi oktatási tapasztalatokkal rendelkező saját oktatói, valamint külső elismert gyakorló szakértők a diplomácia, a nemzetközi üzleti és kulturális élet területeiről.
 
Szakvezető: Dr. Csanády Márton PhD, főiskolai tanár
 

* A 2017 szeptemberében induló képzések árai.

Olyan világban élünk, ahol életünk minden mozzanata része a globális folyamatoknak. A Nemzetközi tanulmányok szakon a világ működését lehet megtanulni. Aki megérti egy korszak szellemét, később bármilyen irányba is indul, könnyebben célba ér.” Csanády Márton PhD, főiskolai tanár

 

ÉRDEMES ELOLVASNI
Szakmai gyakorlat
KarrierCentrum
Tehetség műhelyek
Tréningek
Kreatív gondolkodás

 

JELENTKEZEM A SZAKRA!

 

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA