Eseménynaptár.  

Eseménynaptár / 2017-09-26

EDITOR'S CLUB FILMKLUB
2017-09-26 - 2017-09-26
Az őszi szemeszter filmklubja - A METU mozgóképes szakjainak nyilvánosan látogatható eseménysorozata

MEGHÍVOTT VENDÉG: Politzer Péter
IDŐPONT: 2017. szeptember 26.
FILM CÍME: Férfikor

Politzer Péter vágója a mozikban is vetített Libiomfi című játékfilmnek. 2003-ban önállóan rendezett kisfilmje a Gránátok a 34. Filmszemle Rendezői díját nyerte a Kisjátékfilm kategóriában, a filmet több mint húsz nemzetközi fesztiválon, köztük az 56. Cannes-i fesztivál kritikusok hetén is bemutatták. Jelenleg Mispál Attila A fény ösvényei című játékfilmjét vágja és második kisfilmjén a War Next Door-on dolgozik.

Férfikor (r.: Politzer Péter, 2017)
Hogy lehet 20 évig egy keskeny kanapén aludnunk az ötödik felségünkkel? Milyen beleszerelmesedni a barátunk csajába? Hogy lesz a rokokó kellék késből karmesteri pálca? Milyen egyedül várni haza mamánkat a kórházból? Mire jók a részeg angol turisták? Kell-e az uzsonnába uborka? Milyen érzés pénzt lopni a mamánk pénztárcájából? Hány évig lehet hamis lemezeket árulni a feleségünk nevével? És mitől leszünk férfiak?

Helyszín: METU Rottenbiller utcai campus, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19. M404-es terem.

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.

A terem férőhelye 120 fő, érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A programsorozat házigazdája Miklós Mari HSE Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.