Eseménynaptár.  

Eseménynaptár / 2017-09-20

ANIMASCOPE 4
2017-09-20 - 2017-09-20
Idén negyedszer várjuk az animációs műfaj iránt érdeklődőket szeptemberi évnyitó vetítésünkön. A programban az egyetem hallgatói mutatják be legfrissebb munkáikat, valamint arra is lehetőség lesz, hogy a látogatók kötetlen formában találkozzanak az alkotókkal. Az évek során már hagyománnyá vált, hogy az Animascope bepillantást kínál a METU életébe, ízelítőt ad az alap- és mesterképzéseken folyó szakmai munkából és a műhelyek hangulatából.

A vetítésen a METU-n az előző tanévben készült animációs filmek mellett bemutatásra kerülnek olyan díjnyertes alkotások is, mint a NMHH Médiatanács támogatásával készült WireLess, Second Hand és Kópék című diplomafilmek.

Ebben az évben az esemény vendége a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A szervezők célja, hogy ezzel is erősítsék a párbeszédet a hazai művészeti felsőoktatás szereplői között. A MOME válogatásában többek között olyan kiváló alkotások is peregnek majd a vásznon, mint a Házibuli, a Cosmic Jacuzzi, a Körömágyszaggató vagy a Beyond.

A vetítési program után egy beszélgetés keretében a filmkészítők mesélnek majd a munkájukról, és arról, hogy milyennek látják az animációs oktatás jelenét és jövőjét Magyarországon és a világban.

Időpont: 2017. szeptember 20., 18:30

Helyszín: Átrium, 1024 Budapest, Margit körút 55.

A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében.