Eseménynaptár.  

Eseménynaptár / 2017-03-23

DISCOVER BUDAPEST
2017-03-23 - 2017-03-23

Fedezd fel Budapestet!

 

A Budapesti Metropolitan Egyetem meghirdeti ‘How to Photograph Cities’ című fotográfiai workshopját a Discover Budapest projekt keretében.

A Discover Budapest egy fotózással és filmkészítéssel kapcsolatos innovatív nemzetközi kezdeményezés, melynek célja, hogy új szemszögből mutassa be Budapest varázslatos városát a nagyközönségnek. A program résztvevői azért érkeznek a világ minden tájáról Magyarországra, hogy az itt töltött egy hét alatt a szakma mestereinek útmutatásai alapján készült fotóikon, riportjaikban és videóikon a fővárosra reflektáljanak.

A projekt, melybe a METU fotográfiai képzése is bekapcsolódik, a Gabriele és Massimiliano Ragusa által alapított Let Me Italian You nevű szervezet gondozásában valósul meg.  A budapesti kiadás egy nagyívű sorozat része, mely többek között Krakkót, Barcelonát és Szicíliát kapcsolja össze. A METU városfotózással foglalkozó workshopjára Olaszországból, Németországból, Spanyolországból, Hollandiából és az Egyesült Államokból összesen 28 résztvevőt várunk, saját diákjaink pedig a helyszínen csatlakozhatnak a vendégekhez.  

 

Dátum: március 23, 10:00 – 12:00 

Hely: Rózsa utcai campus, A209 terem

Előadó: Révész Tamás, Pulitzer-díjas fotográfus, a METU fotóriporter specializációjának vezetője.

Munkanyelv: angol

 

A workshopon való részvétel a METU hallgatói számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: jbarkoczi@metropolitan.hu, legkésőbb március 22. 13:00-ig.

 

A program a budapesti Olasz Kulturális Intézet  és a National Geographic Magyarország közreműködésével valósul meg.